Finse Speksteenkachels

Beste Finse speksteenliefhebber,

Heeft U reeds een winter meegemaakt met een warme finse speksteenkachel.  Kom gerust eens kijken in onze toonzaal.

Wij leveren en plaatsen speksteenkachels alsook hebben wij reeds bijna 50 jaar ervaring met rookgastechnieken.
Een Finse speksteenkachel neemt zijn warmte op tijdens een 2 uur durende stookbuurt.  De Finse speksteen neemt zijn warmte op en geeft deze af bij de volgende 24 uur.

Een Finse speksteenkachel in huis halen is genieten van een goedkope, energiezuinige warmtebron !.

Bij ons het volledige gamma Finse speksteenkachels van het merk Nunnauuni op onze website.

Om je kachel nog meer rendement te kunnen geven is het toegestaan je kachel 2 keer per dag te stoken.  Hierdoor kan hij ongeveer 50% meer vermogen geven op 24 uur.  Wij bevelen dit aan tijdens extreme koude dagen met temperaturen onder 0 graden.

De uitmuntedne kwaliteit van de Finse speksteen is wereldwijd gekend.  Deze speksteen wordt gehouden uit de mammutisteen.

Speksteen is een natuursteen dat door de unieke samenstelling, o.a; magnesiet en talk, in staat is om een grote hoeveelheid warmte op te nemen.  Na verhitting wordt deze zachte steen keihard en geniet van de stralingswarmte.

 

 doorkijk speksteenhaard van Nunnauuni  Doorkijk speksteenkachel uitgerust met speciale sokkel op bestelling

   Speksteenkachel met oven.  Op het ogenblik dat de foto genomen werd was de temperatuur reeds 220 ° Hoeken afgewerkt met ruwe speksteen. 

 U wenst ons een bezoek te brengen ivm speksteenkachels

Het is raadzaam een afspraak te maken.  Een vakkundige uitleg van het Finse speksteenkachel product
neemt vlug meer dan een uurtje in beslag.  Om deze reden best een afspraak zo vermijdt U lange wachttijden.


Foto's werden genomen met een EOS toestel van CANON 350

 

Een doorkijk speksteenhaard     

     

 

Speksteenkachels kunnen veel meer warmte vasthouden dan een gewone kachel.  Ondertussen bestaan speksteenkachels meer dan 200 jaar.   Na opwarming wordt de opgeslagen warmte langzaam afgegeven.  Dit zelfs nadat het vuur in de speksteenkachel reeds lang uit is.

Een natuurlijk gesteente is speksteen.  Landen waarin je speksteen kan vinden zijn Finland, Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Thailand, China, Brazilië, India, ….  Maar de beste speksteen komt uit Finland voor het gebruik in een speksteenkachel.

Een Finse speksteenkachel is een ideale warmtebron. Finse speksteen is een natuursteen (Stollingsgesteente met Talk, Magnesiet en Chloriet) die in staat is veel warmte te absorberen en geleidelijk weer af te staan aan zijn omgeving.

Om zoveel mogelijk energie uit een speksteenkachel  te halen zijn Thermo speksteenkachels ook beschikbaar.  Door de enorme hitte die beschikbaar is in de speksteenkachel is het mogelijk water op te warmen tijdens de stookbeurt.  Dit warm water wordt opgeslagen in een buffer.

Een speksteenkachel moet maar beperkt in tijd aangestoken worden, waarna er vele uren aan stralingswarmte aan de omgeving wordt afgegeven. Op deze manier wordt er minder energie verloren en is deze vorm van verwarming, dan ook milieuvriendelijker, dan een klassieke houtkachel.

Deze buffer of buffervat kan gelijktijdig gevoed worden door meerdere verwarmingsbronnnen en/of installatiesen dit afhankelijk van het seizoen.

Onze Belgische invoerder vind je jaarlijks ook terug tijdens de beurs BATIBOUW in Brussel.