FAQ
Veel gestelde vragen

Wat is vermogen ?

Dit is de hoeveelheid brandstof die U in een kachel moet steken om de ruimte te kunnen verwarmen waarin de kachel staat.  Dit wordt uitgedrukt in KW.
Afhankelijk van de grote van de te verwarmen kamer zal U moeten kiezen voor een kachel met een groter of kleiner vermogen.

 

Wat is rendement ?

De verhouding tussen de energie die U in je kachel stopt en de warmte die je ervoor terugkrijgt.
Het rendement tussen een OPEN HAARD en een gietijzeren kachel zal iedereen wel begrijpen.

De warmte die je terugkrijgt bij een OPEN HAARD is misschien 20%   Gelijk men zegt "de warmte gaat door de schoorsteen".  Rendement wordt uitgedrukt in %

 

Prijzen op de website

De prijzen op de website zijn de officiële eindgebruikers prijzen exclusief BTW. en onder voorbehoud van eventuele schrijffouten.  Vraag daarom een officiële offerte aan.

 

Welk BTW-tarief is van toepassing :

Voor alle goederen die afgehaald worden of zelf geplaatst worden door de klant wordt het tarief van 21 % toegepast.  Indien wij instaan voor de plaatsing van het toestel wordt voor een woning die ouder is dan 5 jaar en  privé gebruikt wordt, het tarief van 6 % BTW toegepast.
Alle plaatsingen die beroepsmatig gebruikt worden zal het tarief van 21 % toegepast worden of
indien aan de voorwaarden voldaan wordt "medecontractant" toegepast.

 

Hoe krijg ik vlekken verwijderd uit speksteen

Probeer zo snel mogelijk vekken weg te wegen met keukenpapier of gebruik gewoon reinigingsmiddel om vlekken te verwijderen.

Voor hardnekkige vlekken kunt u het NunnaUuni-reinigingsmiddel gebruiken of u kunt de vlekken verwijderen door het oppervlak van de steen af te schuren met waterschuurpapier (korrel: 400-600) of met een schuurspons. Voor het opwrijven gebruikt U water, zodat het oppervlak glad en blinkend wordt. Wrijf na het schuren het opgehoopte schuursel weg met water.

 

Warmtegarantie :

NunnaUuni geeft een warmte- en materiaalgarantie van vijf jaar op hun producten. Op die manier verzekeren wij aan onze klanten de duurzaamheid van het materiaal van een correct gebruikte en onderhouden haard, evenals de constante warmte-eigenschappen ervan. Neem contact op met uw NunnaUuni-verdeler voor meer informatie over de garantie en de garantievoorwaarden.
Wie 5 jaar geeft is zeker van zijn product.  Ook van de speksteen in de vuurhaard.

Installatietijd :

Meestal is dit 1 werkdag.  Wij zeer grote speksteenkachel met veel aanboud kan dit oplopen naar 2 dagen

 

Vochtbestrijding

hiervoor verwijzen wij U naar onze hoofdwebsite.  Klik hier voor vochtbestrijding